Stellenangebote

Stellenangebote

Sehen Sie eine Vakanz, auf die Sie antworten möchten?
Senden Sie eine E-Mail über die betreffende Stelle mit einem Motivationsschreiben und Ihrem Lebenslauf.

CNC Draaier(s) (M/V)
Machinefabriek Drabo Hardenberg B.V. is een modern internationaal opererend bedrijf met ca. 55 medewerkers, gevestigd in Overijssel. Het specialisme van Drabo ligt in het volgens klantspecificatie machinaal bewerken van hoogwaardige producten voor o.a. de machine- en apparatenbouw, on-, en off-shore en kunststof- industrie. Drabo Hardenberg is ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 gecertificeerd.

Jouw functie:

Als CNC draaier ben je één van onze vakspecialisten en werk je in een modern machinepark aan hoogwaardige complexe onderdelen van diverse materialen en afmetingen tot circa Ø1200 mm. Wij verwachten van jou dat je vanuit de tekening zelfstandig het cnc programma maakt en daarbij de juiste gereedschappen selecteert. Het programmeren gebeurt aan de machine en bij complexe vormen kan dit via CAD/CAM geprogrammeerd worden. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van jouw werk en dit leg je vast in de meetrapporten. Het betreft met name enkelstuks of kleine series die je gaat bewerken en willen wij dat jij daarbij jouw creativiteit goed benut.

 Dit breng jij mee :

 • Je hebt een afgeronde LBO of MBO opleiding richting de techniek
 • Ervaring als CNC draaier is een must
 • Je beschikt over goede materialenkennis
 • Je hebt kennis van besturingssystemen zoals Fagor, Fanuc of Siemens,
 • Je werkt gestructureerd en kunt goed tekening lezen.

Voor deze functie bieden wij:

 • Een uitdagende baan in een succesvol groeiend bedrijf.
 • Goed salaris, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden incl. flexibel werken
 • Een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid.

Wat biedt Drabo Hardenberg jou zoal:

Een fijne geconditioneerde werkomgeving waar jouw input wordt gewaardeerd. Afhankelijk van jouw werkervaring en machine wordt je in een ploeg ingedeeld met circa 15 collega’s per ploeg. Drabo Hardenberg B.V. is een familiebedrijf en al ruim 40 jaar dé toeleverancier voor veel branches. Wij staan bekend om onze grote mate van vakmanschap en jij krijgt volop de kans om jezelf verder te ontwikkelen in jouw vakgebied.

Enthousiast geworden ?

Stuur jouw CV met motivatie naar: m.back@drabo.nl
Mocht je nog vragen hebben of meer informatie wensen, dan kun je contact opnemen met
Marc Back op 0523-26 39 39. Uiteraard staat de vacature ook op onze website: www.drabo.nl

CNC Frezer(s)/Programmeur('s)
Werk jij graag aan hoogwaardige complexe onderdelen met een afwisseling in product maten van 100mm tot 10 meter? Hecht jij waarde aan een organisatie die veel extraatjes biedt aan hun personeel? En werk je graag in een 2-ploegensysteem waarbij je de mogelijkheid krijgt om elke vrijdagavond vrij te zijn? Check dan snel deze vacature bij Drabo Hardenberg!

Drabo Hardenberg is een ambitieus familiebedrijf met ruim 60 medewerkers. Als toeleverancier leveren ze zowel grote als kleine enkelstuks en seriematige producten aan diverse sectoren waaronder de hydrauliek-industrie, olie- en gasindustrie, automotive en algemene machinebouw. Drabo is een platte organisatie met korte communicatielijnen waar ook de directeur nog vaak te vinden is op de werkvloer!

Als CNC Frezer/Programmeur ben je werkzaam in een 2-ploegensysteem en krijg je veel vrijheid in het uitvoeren van jouw werkzaamheden. Jij bepaalt o.a. zelf jouw gereedschapskeuze, bewerkingsvolgorde, opspanningen en schrijft je eigen programma’s. Bij Drabo Hardenberg is geen order hetzelfde. Jij gaat aan de slag met producten van diverse afmetingen vanaf 100mm tot aan 10 meter. Jij vervaardigd hoogwaardige complexe onderdelen in enkelstuks en kleine series tot vijf stuks waarbij een tolerantie tot 0,01/0,02 heel normaal is. Gezien het formaat werk in combinatie met de nauwkeurigheid vindt je met name een grote uitdaging in het bedenken van de opspanningen en de maakbaarheid ervan.

Drabo Hardenberg heeft twee afdelingen die ze zelf verwoorden als de Heidenhain en Fanuc afdeling. Op de Heidenhain afdeling wordt gewerkt aan Sachman, Zayer en FPT 4-assige freesmachines (6 stuks). Hier programmeer je volledig zelfstandig aan de machine met Heidenhain besturing. Op de Fanuc afdeling wordt gewerkt aan Niigata machines (6 stuks) waar ook 4-assig simultaan op gefreesd kan worden. Hier ligt de voorkeur dat jij zelfstandig kan programmeren met het CAD/CAM pakket Edgecam, of dit graag wil leren. Het sollicitatiegesprek zal uitwijzen bij welke afdeling jij het beste past.

Jouw werkzaamheden als CNC Frezer/ Programmeur bestaan o.a. uit:

 • vanuit tekening met Heidenhain, Fanuc of Edgecam zelfstandig programmeren;
 • bewerkingsvolgorde en de opspanmethodieken bepalen;
 • gereedschapskeuze bepalen en meedenken over een zo efficiënt mogelijk productieproces;
 • met behulp van hulpgereedschappen de kwaliteit en producteisen tussentijds controleren.

Wat biedt Drabo Hardenberg jou zoal?

Een fijne geconditioneerde werkomgeving waar jouw input wordt gewaardeerd. Afhankelijk van jouw werkervaring word je in een ploeg ingedeeld (momenteel bestaande uit 15 collega’s per ploeg). Drabo Hardenberg is op zoek naar meerdere Frezers om aan hun team toe te voegen wegens het afscheid van twee collega’s in combinatie met een groei in orders.

 • Direct een vast contract bij Drabo Hardenberg!
  Dus niet via een uitzend- of detacheringsconstructie, je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd!
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  Goed salaris (€ 2.850 – € 4.560 inclusief 14% ploegentoeslag) afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring, reiskostenvergoeding, 36-urige werkweek, cao Kleinmetaal, pensioenregeling via Pensioenfonds PMT en 25 vakantiedagen.
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling.
  Het vakmanschap staat bij Drabo Hardenberg voorop en wordt hier juist gewaardeerd! Ze investeren niet alleen in het machinepark, maar ook in het personeel d.m.v. opleidingen en cursussen. Drabo denkt graag met je mee en luistert naar jouw ambities!
 • Flexibele 2-ploegendienst inclusief ploegentoeslag.
  Je werkt in een 2-ploegendienst per week 36,25 uur. De ene week werk je van 06:00 – 13:30 en de andere week van 13:30 – 21:00. Je krijgt de mogelijkheid om op maandag, dinsdag en woensdag een uur langer door te werken zodat je tijdens jouw late dienst op vrijdag om 18:00 al van jouw weekend kan genieten!
 • Een mooie jaarbonus!
  Elk jaar delen alle werknemers van Drabo Hardenberg mee in de winst. Deze wordt 1 keer per jaar uitgekeerd en zorgt voor een leuk extra zakcentje!
 • Personeelsfonds.
  Drabo Hardenberg heeft een personeelsfonds opgericht speciaal voor hun medewerkers. Iedere medewerker draagt hier 5 euro per maand aan bij en daar bovenop legt de organisatie zelf ook 5 euro per medewerker in. Je kunt hier aanspraak op maken als je bijvoorbeeld onvoorziene kosten hebt. Denk hierbij aan een nieuwe laptop voor jouw kind die naar school gaat of een wasmachine die het opeens begeeft. Zo helpen ze je graag op weg!
 • Bijdrage sport abonnement.
  Om te zorgen dat werknemers sportief en gezond blijven betalen ze een maandelijkse bijdrage voor jouw sport abonnement!
 • Een personeelsvereniging die zorgt voor de leukste uitjes!
  Jaarlijks verzorgt zowel de organisatie als personeelsvereniging voor leuke uitjes/evenementen.

Wat breng je mee als CNC Frezer/Programmeur?

 • Een afgeronde technische opleiding richting verspaning en/of aantoonbare ervaring als verspaner.
 • Jij kunt technische tekeningen lezen.
 • Ervaring met Heidenhain, Fanuc en/of Edgecam is mooi meegenomen, maar geen must.

Waar ga je werken?

Drabo Hardenberg is een flexibel, geavanceerd en ambitieus familiebedrijf gefocust op de verspanende sector. Samen met het team realiseren ze een breed leveringsprogramma in hun technisch hoogwaardig machinepark. Klanten uit diverse sectoren ontvangen dagelijks uiteenlopende producten: zowel grote als klein enkelstuks en seriematige producten.

Drabo denkt en groeit graag met hun klanten mee en blijft optimaliseren door continu te investeren in hun medewerkers, duurzame inzetbaarheid, automatisering en robotisering.

METAALKANJERS beheert deze vacature namens Drabo Hardenberg. Sollicitaties dienen dan ook via Metaalkanjers te verlopen. Een goede klik tussen jou als potentiële collega en Drabo Hardenberg vinden we erg belangrijk. De gesprekken over de vacature, jouw achtergrond en elkaars verwachtingen vinden daarom plaats bij Drabo Hardenberg.

Heb je interesse in Drabo Hardenberg, de vacature of behoefte aan meer informatie?
Reageer dan via de sollicitatiebutton of mail je cv naar junice@metaalkanjers.nl. Liever bellen of Whatsappen? Ook dan kun je terecht bij Junice Mauriks op 06-1825 8902, ook buiten kantooruren.

Zie hieronder een link voor de video ter behoefte van de vacature.

Vacature CNC Frezer(s)/Programmeur(’s) Drabo Hardenberg

Leerlingen (BBL)
Drabo Hardenberg B.V. is een erkend leerbedrijf die de mogelijk geeft aan technische leerlingen om werkend te leren.

Als leerling bij Drabo Hardenberg B.V. kun je aan de slag als verspaner of lasser. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van machinaal verspanende bewerkingen van hoogwaardige producten of constructies. Hierbij leer je onder andere tekening lezen, zelfstandig programmeren en de machine instellen. Daarnaast zal je met behulp van diverse meetgereedschappen verschillende tussentijdse controlemetingen uitvoeren.
Alle werkzaamheden onder naleving van voorschriften op het gebied van kwaliteit, arbo, orde, netheid, veiligheid en milieu.

Functie-eisen:
 • Opleiding op VMBO Niveau.

Persoonseigenschappen:

 • Je bent nauwkeurig, creatief, oplossingsgericht en kwaliteitsbewust.
 • Je moet zelfstandig beslissingen kunnen nemen over de werkstukken en wat er gedaan moet worden.
 • Technisch inzicht en praktijkgericht.
Ben jij geschikt voor deze functie? Klik dan op de onderstaande knop om direct te solliciteren met een motivatiebrief en CV.
Stagiair(s) gezocht!
Op dit moment zijn wij opzoek naar een stagiair voor onderstaande onderwerp(en). De betreffende stagiair hoeft niet een specifieke opleiding te volgen. Wel is minimaal vereist een MBO4/ HBO werk- en denkniveau en interesse in onderstaande onderwerp(en). Tijdens deze stageperiode is er ook voldoende tijd om aan stageopdrachten te werken en op andere afdelingen/gebieden in de organisatie mee te kijken en/of mee te lopen.

Het proces veiligheid binnen de organisatie is in kaart gebracht. Hiervoor zijn o.m. protocollen etc. opgesteld (een aantal zaken moeten nog worden afgerond alvorens het veiligheidsprotocol geïmplementeerd kan worden).

Daarnaast willen wij, als organisatie, graag verder digitaliseren en gebruik gaan maken van een intranet zodat iedereen alle documentatie en (algemene) informatie online beschikbaar heeft. Ook voor onze technische dienst willen wij graag verder digitaliseren.

Voor bovenstaande is onze organisatie opzoek naar een stagiair om ons te ondersteunen (en waar mogelijk te adviseren) bij de implementatie.

Wij staan altijd open voor stagiairs (bij voorkeur minimaal 10 weken). Neem gerust contact op via m.back@drabo.nl en/of y.dejong@drabo.nl om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Weekendmedewerkers / Studenten gezocht!
Machinefabriek Drabo Hardenberg B.V. is een modern internationaal opererend bedrijf met ca. 55 medewerkers, gevestigd in Overijssel, gespecialiseerd in verspanende bewerkingen zoals frezen en draaien.

Wegens toenemende activiteiten, zoeken wij enthousiaste: Weekendmedewerkers (CNC operators)

 Wanneer:

 • Vrijdags, vanaf 18 uur
 • Zaterdags, vanaf 16 uur
 • Zondags, vanaf 10 uur

De werkzaamheden bestaan uit:

 • op- en afspannen van onderdelen op mallen
 • bankwerken van de producten
 • controleren en meten van de producten
 • bewaken van de cnc machines
 • controleren van de gereedschappen
 • bij gebleken bekwaamheid zijn er meer verantwoordelijkheden over te dragen.

Wij zoeken bij voorkeur scholieren/studenten die flexibel inzetbaar zijn en verantwoordelijkheid kunnen dragen. Affiniteit met de techniek is een pre. Denk jij hieraan te voldoen en ben je gemotiveerd om bij ons te komen werken? Stuur dan een brief, of mailtje naar: info@drabo.nl

Drabo Hardenberg B.V.

t.a.v. dhr. M.C. Back

Postbus 57

7770 AB Hardenberg.

Gibt es im Moment nichts?

Keine Sorge! Sie können auf die Schaltfläche unten klicken, um eine geöffnete Bewerbung zu senden. Bitte geben Sie so viele Informationen wie möglich an, damit wir sehen können, ob wir etwas für Sie haben. Wenn wir etwas haben, werden wir uns so schnell wie möglich mit Ihnen in Verbindung setzen.

Adresgegevens

___________________________________

Drabo Hardenberg B.V.
Energieweg 13-15
+31 523 26 39 39
7772 TV Hardenberg

Telefoon

E-mail

Machinefabriek Drabo

____________________________

Contact

Over ons

Vacatures

Nieuws

Neem contact op

12 + 6 =