Fastems systeem

FASTEMS SYSTEEM
Onze derde productiehal is geënt op automatisering en onbemande productie. Hiertoe zijn horizontale freesmachines aangesloten op een geautomatiseerd palletmagazijn, beter bekend als een FMS systeem van Fastems.
Lees verder
FMS staat voor Flexibel Manufacturing System. Drabo heeft een FMS cel van Fastems die vrij uniek in zijn uitvoering is. Onze FMS lijn kan zowel machinepallets 630×630 alsmede 800×800 pallets handelen. De Fastems lijn is uitgevoerd als een Heavy Duty systeem (HD) waardoor er tot maximaal 3500 kg (incl pallet) per palletlocatie geplaatst kan worden. De pallets die in het Fastems magazijn staan worden beladen op een laadstation welke kan kantelen als roteren waardoor men altijd de handen vrij heeft om op te spannen.
Machines
__________________________

Fastems

Details Fastems

Bijzonderheden: Fastems MLS-HD systeem.

Het Fastems systeem bij Drabo is uitgerust om zowel pallets 630 x 630 mm te handelen als pallets 800 x 800 mm.

Het Fastems systeem is een Flexibel Manufacturing System (FMS). Dit systeem wordt gebruikt om bewerkingscentra uitgerust met pallets te automatiseren.

Het FMS systeem bestaat uit een laad- losstation en een palletmagazijn. Het FMS vervoert automatisch de pallets in het systeem van en naar de machine cq. laad- losstation. Hierdoor wordt het mogelijk op voorhand meerdere pallets te beladen en set-up tijden te minimaliseren.

Het FMS systeem geeft de vrijheid om flexibel en onbemand te kunnen produceren. Totaal 104 pallet locaties, waarvan 40 locaties met pallet 800 x 800 met maximale belasting van 3500 kg per locatie. Laad/ontlaadstations voorzien van kiep- en zwenkinrichting om op- en afspannen te vergemakkelijken.

Verplaatsing X-as: 49000 mm
Verplaatsing Y-as: 5500 mm
Verplaatsing Z-as: 5250 mm

Kardex systeem

Details Kardex systeem
Aan het FMS systeem is tevens een Kardex systeem verticaal liftsysteem met 42 lades gekoppeld van waaruit m.b.v. een 165 kg Fanuc robot de hydraulische opspanmallen volautomatisch worden voorzien van producten. Na het bewerken op de Niigata’s worden de producten door de robot afgebraamd, schoongeblazen en weer teruggelegd in het Kardex systeem.

Adresgegevens

___________________________________

Drabo Hardenberg B.V.
Energieweg 13-15
0523 26 39 39
7772 TV Hardenberg

Telefoon

0523 26 39 39

E-mail

info@drabo.nl

Machinefabriek Drabo

____________________________

Contact

Over ons

Vacatures

Nieuws

Neem contact op

13 + 9 =